Η τελευταία αναβάθμιση που έγινε στην εφαρμογή του Netflix «έστρεψε» τα βλέμματα της Android κοινότητας σε αυτή, καθώς δεν επέτρεπε να κατεβάσεις ή να αναβαθμίσεις την εφαρμογή, αν έχεις κάνει στην συσκευή σου root! H εφαρμογή ναι μεν δουλεύει κανονικά σε όλους (ακόμα και στις συσκευές με root), ωστόσο αναφέρει ότι «η version 5.0 της εφαρμογής θα δουλεύει μόνο με συσκευές που είναι πιστοποιημένες από την Google και έχουν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το επίσημο Android». Με πιο απλά λόγια, goodbye Netflix με root!

Τα «κακά νέα» είναι περισσότερα, καθώς όπως φαίνεται από την επιλογή που έχουν οι developers πια, μπορούν να «μπλοκάρουν» την πρόσβαση στις εφαρμογές τους από rooted συσκευές. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Slashgear, σε ορισμένες εφαρμογές μπορεί να μην έχουν πρόσβαση όσοι δεν έχουν το επίσημο stock Android (AOSP), αλλά και τις επίσημες ROMs των εταιριών (MIUI, Flyme OS κτλ). Δηλαδή θα επιτρέπεται το «μπλοκάρισμα» κάποιων εφαρμογών σε χρήστες με root.

Όλα αυτά γίνονται για λόγους ασφαλείας και μπορεί να φέρουν «πονοκέφαλο» σε όσους έχουν κάνει root. Ωστόσο οι εφαρμογές θα μπορούν να βρεθούν κανονικά σε μορφή .apk από άλλες πηγές (πέρα από το Google Play), ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι developers που ασχολούνται με root συσκευές θα βρουν τρόπο να «παρακάμψουν» τις όποιες απαγορεύσεις. Ακόμα και με παράλληλο market αν χρειαστεί!

[via]

Ημερ. Δημοσίευσης:19 May 2017 2:27 pm

Πηγή: https://techingreek.com/to-google-play-isos-na-blokari-apo-efarmoges-christes-me-root-syskeves/

Συγγραφέας¨Cris Vakalis