Οι ATH KIDS είναι μια κολεκτίβα από ράπερς, beatmakers, video artists και performers. Αυτό σημαίνει ότι καθένας είναι ελεύθερος να είναι ο εαυτός του και να δημιουργεί μουσική, εικόνες και ήχους ανεξάρτητα, αλλά πάντα να είναι ευπρόσδεκτος στο να φέρει την ατομικότητά του στην ομαδα.

Οι ATH KIDS είναι παιδιά που από διαφορετικές εθνικότητες που μεγάλωσαν στην Αθήνα και που τους έχει ενώσει η ανάγκη για δημιουργικότητα και η αγάπη για τη μουσική. Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον όχι και τόσο φιλικό προς αυτούς, οι ίδιοι αντιστέκονται και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι όμορφο και να κάνουν ‘τους Αθηναίους να δουν την πόλη τους με άλλο μάτι’.

Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2014 από τους Valentin Rivera και Kareem Kalokoh και όλοι ενώθηκαν σε ένα στούντιο που είχε φτιάξει ο Majin Cost στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Βικτωρίας. Από τότε δεν έχουν σταματήσει να δημιουργούν, να πειραματίζονται, να επιθυμούν να δείξουν ένα νέο πρόσωπο της Αθήνας.

Τους συναντήσαμε λίγες μέρες πριν από τη συναυλία τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το live αυτό ήταν μια έκπληξη για τους ίδιους, γιατί ποτέ δεν περίμεναν ότι θα εμφανίζονταν στο Μέγαρο Μουσικής. Η εξαιρετικά δυνατή παρουσία τους ξεσήκωσε το κοινό και το Μέγαρο Μουσικής σείστηκε από τους ήχους της χιπ-χοπ. Το μότο τους είναι πως ‘Κάθε πόλη έχει τα δικά της παιδιά’ και από ό,τι φαίνεται αυτά είναι οι ATH KIDS.

Οι ATH KIDS είναι οι Valentin Rivera, Kareem Kalokoh, Joseph, Majin Cost, Dazedboi με πολλές συνεργασίες στο ενεργητικό τους και με 4 κυκλοφορίες μέχρι στιγμής: το “ATH2090s” tape του Kareem Kalokoh, το “Endless Winter” ένα instrumental tape από τον παραγωγό DAZE, το “World Seven Wonders” ένα επίσης instrumental tape από τον παραγωγό Taj Jamal και το tape του Majin Cost με τίτλο “Majin”.

Παραγωγή: Χριστιάνα Χειραναγνωστάκη
Σκηνοθεσία: Βασίλης Αντωνιάδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Λογοθέτης
Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας
Ηχοληψία: Άρης Αθανασόπουλος

Ημερ. Δημοσίευσης:15 March 2017 9:15 am

Πηγή

Συγγραφέας:TRYFON KARATZINAS