Στην παρουσίαση και του Android Go προχώρησε η Google κατά την διάρκεια του Google I/O, το οποίο μάλλον θα «καλύψει» το κενό που άφησε το Android One project. Υπάρχουν ωστόσο σημαντικές αλλαγές.

Κυριότερη πηγή έμπνευσης είναι το YouTube Go app, εστιάζοντας στα χαμηλά specs και την ομαλή λειτουργία. Κάθε συσκευή που θα παρουσιαστεί από εδώ και πέρα και θα διαθέτει Android O ή νεότερη έκδοση, μαζί με 1GB RAM και κάτω (π.χ 512MB) θα λαμβάνει την «τροποποίηση» σε αυτή την έκδοση. Πιο απλά, το λειτουργικό σύστημα παραμένει ίδιο, αλλά προγραμματίζεται να λειτουργεί ομαλά σε συνθήκες low-spec hardware, περιορισμένης δικτύωσης, αλλά και για «μικρά» σε όγκο πακέτα δεδομένων.

Υπάρχει φυσικά η ανάλογη, by default εξοικονόμηση και διαχείριση (που μέσω API θα δωθεί σε παρόχους για ενσωμάτωση), για να ξέρετε πάντα πόσα δεδομένα σας απομένουν, χωρίς να χρειάζεται η ενημέρωση από τον πάροχο. Η συσκευή θα εμφανίζει αυτόματα το υπόλοιπο σας.

Αξιοσημείωτη είναι και η ύπαρξη προ-εγκατεστημένων εφαρμογών που έχουν αναθεωρημένο κώδικα, πιο κοντά στη φιλοσοφία του Android Go. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για third-party developers, αρκεί φυσικά να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα για να συμπεριληφθούν στο τροποποιημένο App Store.

Οι πρώτες συστηματικές με Android Go θα εμφανιστούν το 2018, αναφέρεται η Google.

[via]

Ημερ. Δημοσίευσης:17 May 2017 7:47 pm

Πηγή: https://techingreek.com/android-go-erchete-gia-smartphones-me-kato-apo-1gb-ram/

Συγγραφέας¨Χρήστος Αλεξούδας