Στα Windows 10, μπορείτε να σκοτώσετε ταυτόχρονα όλα τα task που δεν ανταποκρίνονται πλέον. Υπάρχει μια ειδική εντολή του Command Prompt για αυτή την δουλειά. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς μπορείτε να το κάνετε και θα δημιουργήσουμε και μία σχετική συντόμευση για εύκολη πρόσβαση στην εντολή.

Σκοτώστε στα Windows 10 όλα τα task που έχουν κολλήσει

Στα Windows 10 αλλά και σε προηγούμενες εκδόσεις αυτών, υπάρχει στην γραμμή εργασιών (command prompt) η εντολή taskkill, η οποία σας επιτρέπει να τερματίσετε μια διαδικασία ή μια ομάδα διεργασιών. Για παράδειγμα, μπορείτε να σκοτώσετε την διεργασία explorer.exe με την ακόλουθη εντολή:

Ο διακόπτης /im καθορίζει το όνομα της διαδικασίας που πρέπει να τερματιστεί. Επίσης, υποστηρίζει και τον μπαλαντέρ ‘*’ έτσι ώστε να μπορείτε να καθορίσετε μέρος του ονόματος της διεργασίας.
Ο διακόπτης /f θα τερματίσει βίαια τη διαδικασία (ες).

Το παραπάνω παράδειγμα σας δίνει μια ιδέα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η εντολή taskkill.exe. Τώρα, ας δούμε πώς να σκοτώσετε όλες τις διεργασίες που δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους.

Για να σκοτώσει όλες την μη ανταποκρινόμενες διεργασίες στα Windows 10, απλά χρησιμοποιήστε την ακόλουθη σύνταξη για την taskkill.exe:

Σκοτώστε στα Windows 10 όλα τα task που έχουν κολλήσει

Με τον νέο διακόπτη, /FI, εφαρμόζετε ένα ειδικό φίλτρο που σας επιτρέπει να επιλέξετε μια σειρά καθηκόντων. Επίσης, υποστηρίζει τον μπαλαντέρ “*”, για παράδειγμα: imagename eq acme*.
Το παραπάνω φίλτρο λέει στην εντολή taskill να βρει όλες τις NOT RESPONDING (μη ανταποκρινόμενες) διεργασίες. Ο διακόπτης /F διευκρινίζει ότι όλες οι εργασίες που θα εντοπιστούν θα πρέπει να τερματιστούν.

.IRPP_minimalist{padding:0;margin:0;padding-top:1em !important;padding-bottom:1em !important;width:100%;display:block;font-weight:bold;background-color:inherit;border:0 !important;border-left:4px solid #d35400 !important;box-shadow:0 1px 2px rgba(0,0,0,.17);-moz-box-shadow:0 1px 2px rgba(0,0,0,.17);-o-box-shadow:0 1px 2px rgba(0,0,0,.17);-webkit-box-shadow:0 1px 2px rgba(0,0,0,.17);text-decoration:none}.IRPP_minimalist:active,.IRPP_minimalist:hover{opacity:1;transition:opacity 250ms;webkit-transition:opacity 250ms;text-decoration:none}.IRPP_minimalist{transition:background-color 250ms;webkit-transition:background-color 250ms;opacity:1;transition:opacity 250ms;webkit-transition:opacity 250ms}.IRPP_minimalist .ctaText{font-weight:bold;color:#000;text-decoration:none;font-size:16px}.IRPP_minimalist .postTitle{color:#141414;text-decoration:underline !important;font-size:16px}.IRPP_minimalist:hover .postTitle{text-decoration:underline !important}

Διαβάστε κι αυτό  Ο πλήρης οδηγός για την δημιουργία Symbolic Links στα Windows

Τα υποστηριζόμενα φίλτρα έχουν ως εξής:

Όνομα Φίλτρου Παραμέτρος Ισχύουσα Τιμή (ες)
STATUS eq, ne RUNNING | NOT RESPONDING | UNKNOWN
IMAGENAME eq, ne Image name
PID eq, ne, gt, lt, ge, le PID value
SESSION eq, ne, gt, lt, ge, le Session number
CPUTIME eq, ne, gt, lt, ge, le CPU time in the format of hh:mm:ss.
hh – hours,mm – minutes,
ss – seconds
MEMUSAGE eq, ne, gt, lt, ge, le Memory usage in KB
USERNAME eq, ne User name in [domain]user format
MODULES eq, ne DLL name
SERVICES eq, ne Service name
WINDOWTITLE eq, ne Window title

Για να κάνετε τον χρόνο σας πιο αποδοτικό μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση για να τερματίζετε γρήγορα εργασίες.

Κάντε δεξί κλικ στον κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Δημιουργία – Συντόμευση.
Στο  στοιχείο της συντόμευσης, καθορίστε την ακόλουθη εντολή:

Σκοτώστε στα Windows 10 όλα τα task που έχουν κολλήσει

Πατήστε το κουμπί “Επόμενο” και μετά ονομάστε την συντόμευση σας όπως θέλετε, για παράδειγμα “Σκότωσε τα κολλημένα tasks”,βάλτε του ένα εικονίδιο της αρεσκείας σας και είναι έτοιμο. Μπορείτε να κάνετε pin την συντόμευση ή μπορείτε επίσης να ορίσετε μία συντόμευση πληκτρολογίου.

Σκοτώστε στα Windows 10 όλα τα task που έχουν κολλήσει

Ημερ. Δημοσίευσης:10 March 2017 | 8:16 pm

Πηγή

Συγγραφέας:dimitris