Παραπάνω Κάνναβη Κατά Περίπου 850% Έχει Κατασχέσει ως Τώρα η ΕΛ.ΑΣ., σε Σχέση με Πέρυσι Τέτοια Περίοδο

0
3

Την Δευτέρα το βράδυ, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντόπισαν πακέτα με κάνναβη συνολικού βάρους 207 κιλών και 190 γραμμαρίων στο φορτηγό του. Δεν ήταν η μοναδική ποσότητα που περνούσε τα σύνορα στα οποία παίζεται τζίρος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η διακίνηση γίνεται με πολλούς τρόπους – με φορτηγά, ακόμα και με μουλάρια.

Τι γίνεται με τον «πόλεμο» κατά των ναρκωτικών στη χώρα μας; Όλο και περισσότερες ειδήσεις για συλλήψεις έρχονται στην επικαιρότητα. Πριν από λίγες ημέρες, στις 3 Μαϊου, είχε συλληφθεί στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, ένας 55χρονος ημεδαπός που επιχειρούσε να μεταφέρει, με τη χρήση βάρκας, από τη χώρα μας στην Τουρκία, 100,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε συσκευασίες.

Oι πρώτες 17 μέρες του Μαΐου έχουν ήδη ξεπεράσει σε κιλά κατασχεμένης κάνναβης τον περσινό ολόκληρο πέμπτο μήνα του έτους, όταν δηλαδή είχαν κατασχεθεί περίπου 93 κιλά κάνναβης. Ο Μάιος 2017 ακόμη δεν έχει τελειώσει και ήδη περισσότερα από 886 κιλά κατεργασμένης ή ακατέργαστης κάνναβης βρίσκονται στα γραφεία ή τις αποθήκες των Αστυνομικών Υπηρεσιών ανά την Ελλάδα. Επίσης, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο πεντάμηνο του 2017 έχουμε ξεπεράσει ήδη σε αριθμό τις κατασχέσεις ποσοτήτων κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2016.


Είμαι τα Μάτια σου: Μια Μέρα στη Ζωή ενός Σκύλου-Οδηγού Τυφλών και της Χειρίστριάς του
Δες το βίντεο του VICE:


Για τον μήνα Μάιο, μέχρι στιγμής, έχουν γίνει περισσότερες από 150 συλλήψεις που σχετίζονται με τη νομοθεσία περί ναρκωτικών, έχουν κατασχεθεί πάνω από 886 κιλά κάνναβης, περισσότερα από 750 γραμμάρια κοκαΐνης, πάνω από 600 γραμμάρια ηρωίνης, σχεδόν 400 δενδρύλλια κάνναβης, εκατοντάδες ναρκωτικά δισκία, ποσότητες μεθαδόνης και κεταμίνης, σπόροι κάνναβης, αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη και άλλα παρελκόμενα, όπως πλαστικοί και μεταλλικοί τρίφτες, ζυγαριές ακριβείας με εμφανή ίχνη ναρκωτικών ουσιών, κυτία προβλάστησης φυτών, εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας, πίπες καπνίσματος, ακόμη και όπλα αρκετές φορές.

Δείτε αναλυτικά τις υποθέσεις πολέμου κατά των ναρκωτικών, μέχρι στιγμής για τον Μάιο 2017:

Περισσότερα από το VICE

Όσα Έζησα στο Ματωμένο Πανθεσσαλικό Στάδιο: Απόπειρες Δολοφονίας και Λίγο Ποδόσφαιρο

Η Μέρα που Πέντε Φίλοι μου Μαχαιρώθηκαν Μέχρι Θανάτου στο Πάρτι μας

Αυτή Είναι η Σχέση που Έχεις με την Κάνναβη Ανάλογα με το Ζώδιό σου

Ακολουθήστε το VICE στο Twitter, Facebook και Instagram.

Ημερ. Δημοσίευσης:18 May 2017 9:51 am

Πηγή: vice.com/gr

Συγγραφέας:Παύλος Τουμπέκης