Οι ρυτίδες είναι σημάδι οστεοπόρωσης

oi-rytides-einai-simadi-osteoporosis

Οι ρυτίδες σημάδι οστεοπόρωσης
Οι γυναίκες με τα πιο «τσαλακωμένα» πρόσωπα έχουν και τα πιο «εύθραυστα» οστά.

Οι ρυτίδες στο πρόσωπο δεν αποτελούν μόνο αισθητικό «βραχνά» για τις γυναίκες αλλά μπορεί να μαρτυρούν ακόμη και πρόβλημα στην οστική μάζα, αυξάνοντας τον κίνδυνο οστεοπόρωσης!

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Γέιλ ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες με τα πιο ρυτιδωμένα πρόσωπα αντιμετωπίζουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίζουν αδύναμα οστά. Ωστόσο υπάρχουν και καλά νέα: μελλοντικά η διάγνωση των προβλημάτων του σκελετού τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε οστεοπόρωση ίσως θα γίνεται …κοιτώντας το πρόσωπο μιας γυναίκας.

Η μελέτη
Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι επιστήμονες μελέτησαν 114 γυναίκες που βρίσκονταν στο τέλος της τέταρτης ή στις αρχές της πέμπτης δεκαετίας της ζωής τους. Όλες οι συμμετέχουσες είχαν περάσει πρόσφατα στην εμμηνόπαυση. Οι ερευνητές απέκλεισαν όσες είχαν κάνει μπότοξ ή είχαν υποβληθεί σε άλλου είδους αισθητικές επεμβάσεις για το ..σιδέρωμα των ρυτίδων.
Δείτε και Η έξυπνη γυναίκα αντιμετωπίζει την εμμηνόπαυση φυσικά

Στη συνέχεια μέτρησαν τον αριθμό των ρυτίδων καθώς και το βάθος τους σε 11 σημεία του προσώπου και του λαιμού των γυναικών. Εξέτασαν επίσης την ελαστικότητα του δέρματος στο μέτωπο και στα μάγουλα των εθελοντριών ενώ τις υπέβαλαν και σε ακτινογραφία μέτρησης της οστικής μάζας.

Όπως προέκυψε οι γυναίκες με τις περισσότερες ρυτίδες είχαν και τα πιο «εύθραυστα» οστά, σύμφωνα με ανακοίνωση των ερευνητών κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας στη Βοστόνη.
Δείτε και 12 συμβουλές για την ενίσχυση των οστών

Ισχυρή σύνδεση
Η δρ Λούμπνα Πολ, ειδικός στο θέμα των ορμονών του φύλου η οποία συμμετείχε στη μελέτη, ανέφερε στο συνέδριο ότι «οι πολλές και βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο συνδέονται με χαμηλότερη οστική μάζα, σύμφωνα με τα στοιχεία». Η ερευνήτρια τόνισε μάλιστα ότι αυτή η σύνδεση φάνηκε να ισχύει ανεξαρτήτως ηλικίας ή άλλων παραγόντων που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν την οστική μάζα.

Η δρ Πολ εξήγησε πως παρότι αυτή τη στιγμή η σύνδεση μεταξύ «εύθραυστων» οστών και ρυτίδων παραμένει ασαφής, είναι γνωστό ότι τόσο το δέρμα όσο και τα οστά βασίζονται στον ίδιο «δομικό λίθο», το κολλαγόνο. «Καθώς γερνάμε οι μεταβολές στα επίπεδα του κολλαγόνου οδηγούν σε αλλαγές στο δέρμα με εμφάνιση βαθύτερων ρυτίδων ενώ παράλληλα συμβάλλουν και στη ‘φθίση’ των οστών».
Ασαφής; Δεν θα το έλεγα καθόλου: Ρυτίδες: μια ματιά στον καθρέφτη δείχνει σε ποιες βιταμίνες έχουμε έλλειψη.
Δείτε και Κολλαγόνο: Γήρανση, Δέρμα, Οστά και Αρθρώσεις

Διάγνωση με το …βλέμμα
Κατά την ειδικό τα νέα ευρήματα μπορεί να αποδειχθούν άκρως σημαντικά στην κλινική πράξη. Και αυτό διότι «μελλοντικά οι γιατροί θα μπορούν να εντοπίζουν τον κίνδυνο κατάγματος στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες απλώς κοιτάζοντάς τες στο πρόσωπο και χωρίς να χρειάζεται η διεξαγωγή ακριβών τεστ».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες μια 20χρονη μπορεί να αναμένει την εμφάνιση 56% περισσότερων ρυτίδων ως τα 28 έτη της ενώ μια 40χρονη θα έχει «φορτωθεί» με 73% περισσότερες ρυτίδες ως τα 48 χρόνια της. Οι πιο ηλικιωμένες γυναίκες πάντως μπορούν να ηρεμήσουν αφού μετά τα 60 ή 70 έτη ελάχιστες νέες ρυτίδες εμφανίζονται στο πρόσωπο.
Δείτε και Ας καταπολεμήσουμε τις ρυτίδες με βότανα, φρούτα και λαχανικά! 
Ρυτίδες τέλος από το Ελληνικό «φάρμακο» που τις εξαφανίζει 

«Τροφή»: Η πρότασή μου για την οστεοπόρωση είναι:
Να μείνετε μακρυά από βλαβερά συμπληρώματα: Επικίνδυνα τα συμπληρώματα ασβεστίου: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τα παίρνουμε
και να προτιμήσετε ΦΥΣΙΚΕΣ λύσειςμ όπως αυτήν που σας προτείνω παρακάτω:
– τα φύκια AFA, Που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας για θρεπτικές ουσίες και ταυτόχρονα, θα φροντίσει να παραμείνει σε αλκαλικό ph το εσωτερικό περιβάλλον μας, ώστε να μην χρειάζεται να «τραβήξει» ασβέστιο από τα οστά για να διατηρήσει την οξεοβασική ισορροπία.
– το Πρωτόγαλα ή Colostrum: Που Βοηθά στην ανάπτυξη και τον σωστό σχηματισμό των οστών, αλλά ΚΑΙ στην ανάλπασή τους
– τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Που συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών και την μείωση του κινδύνου παρουσίας οστεοπόρωσης.
– Και βέβαια το εξαιρετικής ποιότητας και δραστικότητας κολλαγόνο που σας έχω προτείνει κατά καιρούς, το οποίο: Χτίζει και επαναδομεί την μεσοκυττάρια ουσία των οστών και Βελτιώνει την μηχανική αντοχή των οστών Με καθημερινή λήψη επιτυγχάνουμε να αυξήσουμε την οστική μας πυκνότητα, κάτι που δυναμώνει άμεσα και τις αρθρώσεις και τα οστά μαςμ ενώ ταυτόχρονα τα πεπτίδια του κολλαγόνου διεγείρουν την δραστηριότητα των οστεοβλαστών (ουσία που κτίζει τα οστά). 

Όσοι ενδιαφέρεστε να το/α εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, επικοινωνήστε στο μέιλ [email protected]

Δείτε ακόμη: Οστεοπόρωση: αιτίες, συμπτώματα, πρόληψη και αντιμετώπιση 

Αντιμετωπίστε την Οστεοπόρωση με φυσικά μέσα! 

Η οστεοπόρωση είναι μια.. μεταβολική νόσος. Ο ρόλος του ζεόλιθου 

Πηγή: www.tovima.gr

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Ημερ. Δημοσίευσης:14 April 2017 5:41 pm

Πηγή: proionta-tis-fisis.com

Συγγραφέας:Η τροφή μας το φάρμακό μας

Βαθμολογία Αναγνωστών
[Σύνολο: 0 Μέσος Όρος: 0]

Comments
Loading...