Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ και την Κυριακή, με τα φαινόμενα να εμφανίζονται στα ανατολικά και νότια όπου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια οι όποιες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες με βαθμιαία εξασθένηση. Παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χωράς οι οποίες από το βράδυ στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από το βράδυ και από τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νόμου που το απόγευμα πρόσκαιρα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς. Στα ανατολικά και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις και βαθμιαία από το μεσημέρι βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πιθανόν πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται  λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι στα βόρεια οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία βορειοδυτικοί στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται  νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια. Από το βράδυ στη Θεσσαλία τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες έως το μεσημέρι στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 και τοπικά 7 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ημερ. Δημοσίευσης:11 March 2017 | 4:36 pm

Πηγή

Συγγραφέας:Αναστασία Βαϊτσοπούλου