Μετά από μεγάλη προσμονή, η AMD παρουσίασε επιτέλους την πρώτη κάρτα γραφικών της σειράς Vega, με ονομασία Radeon Vega Frontier Edition. Μπορεί να μην είναι αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι, όμως αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα επιλογή.

Η Radeon Vega Frontier Edition, όπως ονομάζεται, είναι μια ultra high-end κάρτα γραφικών, ειδικά για developers και υπολογιστικές εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύει προς τις κατηγορίες VR και την ανάπτυξη παιχνιδιών, παρά προς το ίδιο το gaming. Όχι ότι θα αντιμετωπίζει προβλήματα στο gaming, αλλά λέμε τώρα.

Στο εσωτερικό της, η  Vega Frontier Edition έχει 64 υπολογιστικές μονάδες και 4096 stream processors, που μπορούν να παράγουν μέχρι και 13 TFLOPS επίδοσης, ένα παραπάνω από την Titan XP. Διαθέτει τεράστια HBM2 ταχύτατη μνήμη στα 16 GB με bandwidth στα 480 GB/s. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δεν έχουν αποκαλυφθεί.

AMD Radeon

Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, μια αερόψυκτη μπλε και μια υδρόψυκτη χρυσή, παρόμοια με τη Fury X. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε την τιμή, αλλά οι αποστολές θα ξεκινήσουν στο Q2 του 2017.

[via]

Ημερ. Δημοσίευσης:18 May 2017 6:02 pm

Πηγή: https://techingreek.com/i-amd-anakinose-tin-koryfea-karta-grafikon-radeon-vega-frontier-edition/

Συγγραφέας¨Άλκης Πατρίκιος