Quoterland is a modern news collector that works automatically by collecting and sorting RSS feeds from selected news sources.

Γκρέιπφρουτ: Το φρούτο θησαυρός – Προϊόντα της Φύσης

greipfrout-to-frouto-thisavros

Αν και από τη γεύση του δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητό, παρέχει πληθώρα πλεονεκτημάτων για τον οργανισμό. Η θρεπτικότητά του καθορίζεται από την ένταση του χρώματος του: το εντονότερο το καλύτερο.

Το γκρέιπφρουτ είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι σημαντική για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η περιεκτικότητα του γκρέιπφρουτ σε βιταμίνη C βοηθά στη συντόμευση της διάρκεια του κοινού κρυολογήματος και μειώνει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Μισό γκρέιπφρουτ περιέχει το 80% της συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη C, που χρειάζεται να λαμβάνει ο οργανισμός μας σε καθημερινή βάση.
Δείτε και Η βιταμίνη C μπορεί να σκοτώσει κάθε γνωστό ιό της ανθρωπότητας! 
Τροφές με περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι!

Τα ροζ και τα κόκκινα γκρέιπφρουτ, είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα καροτενοειδές φυτοχημικό που είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση και την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη. Μελέτη έδειξε ότι οι άντρες που καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά (όπως γκρέιπφρουτ, ντομάτες, καρπούζι κ.ά.), πλούσια σε λυκοπένιο, εμφανίζουν μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με εκείνους που καταναλώνουν τροφές λιγότερο πλούσιες σε αυτή την σημαντική ουσία.
Δείτε και Λυκοπένιο: Μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία με πολλά οφέλη 
Η σημασία των καροτενοειδών στην υγεία μας 
Καρκίνος του προστάτη: Ποτέ μην αγνοείτε τα 12 αρχικά συμπτώματα

Σε άλλη μελέτη, τα βιοφλαβονοειδή που εμπεριέχονται στα γκρέιπφρουτ μπορούν ακόμη και να εμποδίσουν την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων, σε περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, απαλλάσσοντας τον οργανισμό από τα επιβλαβή οιστρογόνα.
Δείτε και Φλαβονοειδή: Ποια είναι, θεραπευτικές ιδιότητες και πηγές  
Τα ύποπτα συμπτώματα για καρκίνο του μαστού

Επιπλέον, τα φυτοχημικά συστατικά που αποκαλούνται λεμονοειδή, έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην προστασία κατά του καρκίνου του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του δέρματος. Η ημερήσια κατανάλωση τριών δόσεων των 175ml, χυμού γκρέιπφρουτ, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη δραστηριότητα ενός ενζύμου που ενεργοποιεί την καρκινική δράση που περιέχεται στον καπνό του τσιγάρου.
Δείτε και Καρκίνος του πνεύμονα: Αιτίες και συμπτώματα 
Ο Θάνατος αρχίζει από το Παχύ Έντερο: Το Κλειδί για το διατηρήσετε Υγιές 
Ανεπάρκεια Βιταμίνης D, Ήλιος και Καρκίνος του Δέρματος 
όσο για τον καπνό του τσιγάρου και το κάπνισμα, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να συνδυάσουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου: Ελληνική Επιστημονική Πατέντα Απενοχοποιεί για Πάντα το Κάπνισμα

Το γκρέιπφρουτ συμβάλλει επίσης στη μείωση της χοληστερόλης λόγω της πηκτίνης που περιέχει, μια μορφή διαλυτής ίνας, ικανής να μειώσει τα ποσοστά της χοληστερόλης, απομακρύνοντας την από τον οργανισμό και μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.
Δείτε και Χοληστερίνη: Πότε είναι επικίνδυνη; ~ Δείκτης αθηρωμάτωσης 
Αθηρωματική πλάκα – Χοληστερίνη και εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια

Ένα ακόμα από τα σημαντικά οφέλη του γκρέιπφρουτ είναι ότι βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Τα υψηλά ποσοστά ινών, βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας αλλά και στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Δείτε και 11 άγνωστες αιτίες δυσκοιλιότητας και εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης! «
Εκπληκτικό! Καθαρίζει το έντερο και εξαλείφει τη δυσκοιλιότητα μαγικά 
Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.) 
Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το

Προσοχή: Ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα, πρέπει να ενημερώνουν το γιατρό τους εάν καταναλώνουν συστηματικά γκρέιπφρουτ. Ανάλογα με την περίπτωση ο γιατρός θα προσαρμόσει τη δόση του φαρμάκου. Ο λόγος είναι ότι το φρούτο αυτό περιέχει ουσίες που παρεμβαίνουν στο μεταβολισμό ορισμένων φαρμάκων (αντιυπερτασικά, στατίνες για τη μείωση χοληστερόλης, ανοσοκατασταλτικά, αγχολυτικά, αντιισταμινικά, αναστολείς της πρωτεάσης που χρησιμοποιούνται κατά του AIDS, αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα).
Ορισμένα από αυτά, καλά θα κάνατε να τα εξαφανίσετε παντελώς από την ζωή σας, επειδή όχι μόνον δεν βελτιώνουν την υγιεία σας, αλλά αντίθετα, την βλάπτουν κιόλας χωρίς να προσφέρουν κάτι:
Για παράδειγμα τις: Στατίνες: Τα επικίνδυνα για την υγεία φάρμακα για την χοληστερίνη
Πώς οι στατίνες εκφυλίζουν την υγεία του εγκεφάλου σας
Και ειδικά από την στιγμή που πλέον ΥΠΆΡΧΕΙ ΛΎΣΗ ΦΥΣΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Οριστική λύση στα προβλήματα χοληστερίνης, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, δίνει ελληνικό πανεπιστήμιο!!
Στην συνέχεια, τα ανοσοκατασταλτικά: Συνήθως τα δίνουν σε περιπτώσεις αυτοάνοσων ασθενειών, για να σταματήσει το ανοσοποιητικό να επιτίθεται στον εαυτό του. Είναι όμως αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός ή ο επαναπροσδιορισμός του ανοσοποιητικού, ώστε να λειτουργεί σωστά; Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος
Αυτοάνοσα νοσήματα, Διατροφή και Ανοσοποιητικό
Για τα αγχολυτικά, ότι και να πούμε, θα είναι λίγο. Το καλλίτερο που μπορώ να προτείνω είναι να διαβάσετε την παρακάτω σειρά άρθρων, κατά την οποία αποκαλύπτεται το μέγεθος της πλεκτάνης που έχει υφανθεί γύρω από την… ψυχική μας υγιεία: Το Μάρκετινγκ της Τρέλας – ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Το Μάρκετινγκ της Τρέλας – Η Ιστορία των ψυχοφαρμάκων 1 – 2
Το Μάρκετινγκ της Τρέλας. Κεφάλαια 3 – 6
Το Μάρκετινγκ της Τρέλας. Κεφάλαια 7 – 13.
Εξάλλου, μια χαρά μας ηρεμεί η φύση και χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες: Βαλεριάνα – Το ηρεμιστικό της φύσης!
και τέλος, τα αντιβιοτικά, θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ όταν είναι πραγματική ανάγκη: Έρευνα: Ή ανατριχιαστική αλήθεια για τις αντιβιώσεις στην Ελλάδα
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δες τις επιπτώσεις των αντιβιοτικών στο σώμα σου

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Ημερ. Δημοσίευσης:29 December 2016 7:48 pm

Πηγή: http://proionta-tis-fisis.com/greipfrout-to-frouto-thisavros/

Συγγραφέας:Η τροφή μας το φάρμακό μας

Βαθμολογία Αναγνωστών
[Σύνολο: 0 Μέσος Όρος: 0]

Comments
Loading...