Βγάλε τα παπούτσια και περπάτα στην άμμο, κάνει καλό

geiosi-vgale-ta-papoutsia-kai-perpata-stin-ammo-kanei-kalo

Περπατάμε… χωρίς παπούτσια!
…για τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία μας!

Το περπάτημα με γυμνά πόδια, γνωστό και ως «γείωση», πέρα από μια τάση της εποχής είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Έχει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα για την υγεία μας, όπως είναι

Γείωση σημαίνει περπάτημα χωρίς παπούτσια στο χώμα, το γρασίδι ή την άμμο. Δηλαδή σε κάθε φυσική επιφάνεια. Μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία, τα οποία προέρχονται από την επαφή του σώματός μας και των ηλεκτρονίων στη γη. Η γη έχει το δικό της φυσικό φορτίο και φαίνεται να μας κάνει καλό όταν ερχόμαστε σε επαφή μ’ αυτό.
Δείτε και Γείωση (Earthing) – Ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά μυστικά της Φύσεως!

Γιατί όμως πρέπει να περπατάμε ξυπόλητοι;

Μετά από έρευνες που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «journal of environmental and public health», καταδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο τα ηλεκτρόνια από τη γη βελτιώνουν την υγεία μας. Σε μια έρευνα, ασθενείς με χρόνιο πόνο βελτίωσαν τον ύπνο τους χρησιμοποιώντας στρώματα από ανθρακονήματα. Ταυτόχρονα μειώθηκε η αίσθηση του πόνου.
Δεδομένου του ότι οι φλεγμονές συνδέονται σχεδόν με όλες τις ασθένειες που μας ταλαιπωρούν, Φλεγμονές ο ΕΧΘΡΟΣ της Υγείας ΜΑΣ. Πως να τις Μειώσουμε
αυτή είναι μια εξαιρετικά ωφέλιμη δράση Για δωρεάν…. θεραπεία από φλεγμονές και χρόνιους πόνους!

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η γείωση άλλαξε την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο μετά από μέτρηση που έγινε με εγκεφαλογράφημα. Επίσης από τη γείωση επωφελήθηκαν η αγωγιμότητα του δέρματος, μετριάστηκε το ποσοστό μεταβλητότητας της καρδιακής λειτουργίας, βελτιώθηκε η ρύθμιση της γλυκόζης, μειώθηκε το στρες και αυξήθηκε η ανοσία του οργανισμού.

Μια ιδιαίτερα συναρπαστική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της εναλλακτικής και συμπληρωματικής ιατρικής, διαπίστωσε ότι η γείωση αυξάνει το φορτίο στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ως αποτέλεσμα είναι να αποφευχθεί η συσσώρευση των κυττάρων, μειώνοντας έτσι το ιξώδες του αίματος. Το υψηλό ιξώδες αυξάνει τις πιθανότητες για καρδιακή νόσο. Οι άνθρωποι συνήθως παίρνουν ασπιρίνη για να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς τους.
Αν είναι να γλιτώσω από την λήψη της ασπιρίνης, για την βελτίωση της υγιείας της καρδιάς, χίλιες φορές το ξυπόλυτο περπάτημα: Επικίνδυνη η ασπιρίνη για τους υγιείς
Σημάδια που δείχνουν καρδιακά προβλήματα και πως θα τα εξαλείψετε

Μια άλλη μελέτη στο ίδιο περιοδικό διαπίστωσε ότι η γείωση μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του ενδοκρινολογικού και του νευρικού συστήματος.

Ακόμα και αν δεν υπήρχαν αποδεδειγμένα οφέλη για το περπάτημα χωρίς παπούτσια, θα ήταν καλό να κάναμε όσο το δυνατόν πιο συχνές βόλτες φύση.Το τακτικό περπάτημα έστω και μισή ώρα την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου, να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία, να μετριάσει το βάρος και να λειτουργήσει προληπτικά κατά του διαβήτη. Επιπλέον το περπάτημα βελτιώνει την οξυγόνωση του αίματος, την κυκλοφορία, απομακρύνει τις τοξίνες και ανακουφίζει απο το στρες.

Οι άνθρωποι είμαστε κομμάτι της φύσης. Εξελισσόμαστε γύρω και μέσα από αυτή. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα βήμα… πίσω, στη φύση;

Δείτε ακόμη: 10 λόγοι για να περπατάς ξυπόλυτος στην άμμο! 

Το περπάτημα μπορεί και προλαμβάνει σωρεία ασθενειών 

Περπάτημα: Τα πολύτιμα οφέλη του σε υγεία και ψυχολογία 

ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ για το www.e-podi.gr

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Ημερ. Δημοσίευσης:20 April 2017 3:10 pm

Πηγή: proionta-tis-fisis.com

Συγγραφέας:Η τροφή μας το φάρμακό μας

Βαθμολογία Αναγνωστών
[Σύνολο: 0 Μέσος Όρος: 0]

Comments
Loading...