Οι διαφημίσεις πλέον είναι παντού. Σε δρόμους, οθόνες και social media, είναι σχεδόν αδύνατο να τις αποφύγεις απλά κοιτώντας αλλού. Κάποιοι τις βρίσκουν ενοχλητικές (να ‘ναι καλά το AdBlock) και κάποιοι όχι, όμως όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε πως θέλουμε-δεν θέλουμε, οι διαφημίσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν γύρω μας. Και σύντομα, κυριολεκτικά γύρω μας.

Η γιαπωνέζικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών NTT Docomo κατασκεύασε ένα καινοτόμο, σφαιρικό drone με την δυνατότητα να προβάλλει βίντεο και εικόνες πάνω του. Οι έλικες του drone περιτριγυρίζονται από οκτώ καμπύλες LED οθόνες που μπορούν να περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα, ενώ πετούν. Στην ουσία, είναι μια ιπτάμενη οθόνη, ικανή να πετάξει οπουδήποτε χωρίς δυσκολία.

Η ανάλυση της οθόνης δεν είναι και η καλύτερη (144 x 136), αλλά θα μπορούσε να βελτιωθεί πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Η συσκευή δημιουργήθηκε για τις ανάγκες ενός μουσικού φεστιβάλ στην Ιαπωνία, κάτι που μας οδηγεί στο θέμα μας στην αρχή. Είναι σχεδόν σίγουρο πως το drone αυτό θα χρησιμοποιηθεί για προβολή διαφημίσεων, αφού είναι λειτουργικό, όχι τρομερά ακριβό, καθώς και αδύνατο να το αγνοήσει κάποιος.

Όχι τώρα, πείτε μου ότι θα βλέπατε αυτό να γυρνάει πάνω από τα κεφάλια σας και δεν θα το κοιτάζατε χαζεύατε κάθε τρεις και λίγο.

Οπότε; Δεν αποκλείεται να δούμε κάτι τέτοιο σύντομα να κάνει κύκλους στα μέρη μας, και AdBlock για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει (ακόμη). Νομοθεσία για αυτό το είδος διαφήμισης δεν υπάρχει στην χώρα μας (και πιθανόν σε καμία άλλη), ενώ τίθεται και θέμα προστασίας του δημόσιου χώρου.

Το μόνο που μας μένει είναι να ευχόμαστε το drone να μην έχει και ηχεία, γιατί άμα ακούω τις βλακείες της κάθε αλυσίδας σουπερμάρκετ από πάνω μου, θα πάρω ντουφέκι και θα αρχίσω να τα ρίχνω κάτω (πάρε με μαζί σου ρεεεεεεεεεε -plankton69). 

Τι πιστεύετε εσείς; Είναι μια τέτοια εφεύρεσή θετική ή αρνητική; Αφήστε τα σχόλια σας κάτω από το άρθρο ή στη σελίδα μας στο Facebook.

[via]

Ημερ. Δημοσίευσης:13 May 2017 2:05 pm

Πηγή: https://techingreek.com/ena-neo-sferiko-drone-simeni-pos-syntoma-tha-vlepoume-diafimisis-pantou/

Συγγραφέας¨Μιχαήλ Παχής